top of page

Spraytan

Vi har tillfälligt tagit bort behandlingen från bokningssidan pga. brist på utrymme. Kontakta oss gärna per telefon eller mail om du är intresserad av att boka en tid. Hudvård Nacka

 

Om behandlingen

Vi använder färger från det Italienska märket TanMe. Färgerna innehåller ett grönt pigment som ger en jämn färg utan orangea toner.

På plats bestämmer vi tillsammans rätt nyans för just din hudtyp i kombination med önskat resultat. Proceduren tar omkring 10 minuter och sedan tar det 5 minuter för färgen att torka. 

 

Du får engångstrosor, men det går naturligtvis lika bra att använda egna underkläder. Med eller utan överdel är helt valfritt.

Resultatet varar normalt i mellan 5-8 dagar, beroende på hudtyp och efterskötsel. För att bibehålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas en gång i veckan.

Hur fungerar spraytan?

Kroppen besprutas med en vätska som innehåller DHA (dihydroxiaceton), ett färglöst socker som reagerar med aminosyror i huden och gör den mörkare.

Före spraytan

Duscha och peela kroppen före din bokade behandling. Använd inte en oljebaserad skrubb. Se till att kroppen är fri från smink, kräm, parfym och deodorant för att undvika fula fläckar. Använd gärna mörka och löst åtsittande kläder.

Efter spraytan.

Vänta ca 7- 8 timmar innan du duschar. Duscha under ljummet vatten och gnugga inte kroppen i duschen.
Under din första dusch kommer överskottet av färgen att rinna av. När du har duschat klart, dutta löst på kroppen med en mjuk handduk. 

Undvik att försöka fixa till fläckar som kan uppstå av te.x. vattenstänk från handtvätt. Om du märker några brister på huden innan din första dusch, är det troligen p.g.a. för hårt åtsittande kläder.

Skrubbning, peeling, rakning och vaxning gör att solbrännan bleknar snabbare. Simning och saltvatten torkar ut huden och förkortar livslängden på din solbränna. Ju mer du återfuktar huden desto längre varar färgen. 

Vanliga frågor

När bör jag boka in min spraytan?

1-2 dagar innan det tilltänkta tillfället. Duscha efter 8 timmar, färgen fortsätter att utvecklas i upp till 24 timmar efter den första duschen.

Vad ska jag ha på mig?

De flesta väljer att spraya sig enbart i trosor/kalsonger men du bestämmer själv om du även vill ha överdel på dig. Bikiniunderdelar med knyt kan skapa ojämna märken, välj helst vanliga underkläder.

Går det bra att komma till salongen sminkad?

Kom ca 10 min före bokad tid, sminkborttagning finns att låna på salongen.

Kan jag raka mig efter min spraytan?

Försök att undvika rakning, då det kan skapa en ojämn tan. Raka/vaxa dig helst 24 timmar före din bokade spraytan så att vätskan ej lägger sig i porerna.

Varför är jag mörkare  i färgen före dusch?

För att vätskorna innehåller "bronzer", ett pigment som visar vart den sprayade vätskan har applicerats. Ämnet som gör dig brun kallas för DHA som utvecklas successivt, även efter dusch.

Kan jag spraytanna mig när jag är nytatuerad?

Vi sprayar inte på öppna sår. Har din tatuering inte läkt så måste den täckas före applicering.

Kan jag fortfarande bli brun av solen fast jag har en spraytan?

Ja. Spraytan innehåller ingen solskyddsfaktor och ligger på hudens översta lager. Solens strålar går igenom den spraytannade ytan.

Varför blir min tan ojämn efter ett tag?

För att spraytan lägger sig på hudens översta lager och vi tappar hudceller varje dag, därav kan den bli ojämn.

Kan jag spraytanna mig när jag är gravid?

Ja det kan du. Kontakta din barnmorska om du känner dig osäker.

När får jag träna igen efter att jag har spraytannat mig?

Inte innan första duschen och det rekommenderas inte att träna första dygnet.

Hur behåller  jag min tan på bästa sätt?

Genom att duscha svalt men noggrant, alltid klappa dig torr med handduken samt återfukta huden varje dag med lotion.

Hur vet jag vilken nyans jag skall välja?

Vi hjälper dig på plats och rekommenderar en nyans som passar just din hudton.

Kan jag spraya mig samma dag som jag ska gå på fest?

Ja om du hittar en tid hos oss ca 7-8 timmar före dusch. 

Är det manuell spraytanning eller ett spraytanbås?

Manuell spraytanning.

Måste jag spraya ansiktet?

Nej det måste du inte, det väljer du själv.

Kan jag överlappa en spraytan med en ny spraytan?

Det rekommenderas inte att spraya över en befintlig spraytan, skrubba dig alltid mellan dina behandlingar för att undvika ett ojämt resultat.

bottom of page