top of page

Spraytan

Hos oss kan du boka såväl manuell som automatisk Spray Tan och vi arbetar bara med kvalitetsprodukter som ger en jämn och fin tan, utan orangea toner.

Om behandlingen

När du kommer till salongen går vi igenomhur behandlingen går till och du bestämmer själv intensitet på färgen. Vi kommer naturligtvis med rekommendationer utifrån din hudtyp för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Hårskydd och engångstrosor ingår om så önskas.

Resultatet varar normalt i mellan 5-8 dagar, beroende på hudtyp och efterskötsel. För att bibehålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas en gång i veckan.

Hur fungerar spraytan?

Kroppen besprutas med en vätska som innehåller DHA (dihydroxiaceton), ett färglöst socker som reagerar med aminosyror i huden och gör den mörkare.

​Att tänka på innan behandlingen för bästa resultat

Peela med fördel kroppen dagen innan behandlingen eller på morgonen (ej i direkt anslutning till behandlingen).  Använd inte en oljebaserad skrubb. Se till att kroppen är fri från smink, kräm, parfym och deodorant för att undvika fula fläckar. Använd gärna mörka och löst åtsittande kläder.

Att tänka på efter behandlingen

Vänta ca 8–10 timmar innan du duschar och undvik aktiviteter som gör att du svettas de första sex timmarna efter behandlingen.

Duscha med fördel under ljummet vatten och gnugga inte kroppen i duschen. När du har duschat klart, dutta löst på kroppen med en mjuk handduk. Smörj kroppen noggrant minst en gång per dag för maximal hållbarhet. Ju mer du återfuktar huden desto längre varar färgen. 

Skrubbning, peeling, rakning och vaxning gör att solbrännan bleknar snabbare. Simning och saltvatten torkar ut huden och förkortar livslängden på din solbränna. 

Undvik att försöka fixa till fläckar som kan uppstå av t.ex. vattenstänk från handtvätt. Om du märker några brister på huden innan din första dusch, är det troligen p.g.a. för hårt åtsittande kläder.

Vanliga frågor

När bör jag boka in min spraytan?

1–2 dagar innan det tilltänkta tillfället. Duscha tidigast efter 8 timmar, färgen fortsätter att utvecklas i upp till 24 timmar efter den första duschen.

Går det bra att komma till salongen sminkad?

Kom ca 5 min före bokad tid, sminkborttagning finns på salongen.

Varför är jag mörkare  i färgen före dusch?

För att vätskorna innehåller "bronzer", ett pigment som visar vart den sprayade vätskan har applicerats. Ämnet som gör dig brun kallas för DHA som utvecklas successivt, även efter dusch.

Kan jag spraytanna mig när jag är nytatuerad?

Du ska inte solduscha med öppna sår. Har din tatuering inte läkt så måste den täckas före behandling.

 

Kan jag fortfarande bli brun av solen fast jag har en spraytan?

Ja. Spraytan innehåller ingen solskyddsfaktor och ligger på hudens översta lager. Solens strålar går igenom den spraytannade ytan.

Kan jag spraytanna mig när jag är gravid?

Ja det kan du. Kontakta din barnmorska om du känner dig osäker.

När får jag träna igen efter att jag har spraytannat mig?

Inte innan första duschen och det rekommenderas inte att träna första dygnet.

Hur behåller jag min tan på bästa sätt?

Genom att duscha svalt men noggrant, alltid klappa dig torr med handduken samt återfukta huden varje dag med lotion.

Hur vet jag vilken nyans jag skall välja?

Vi hjälper dig på plats och rekommenderar en nyans som passar just din hudton.

Kan jag spraya mig samma dag som jag ska gå på fest?

Ja om du hittar en tid hos oss där färgen hinner sitta 7-8 timmar före dusch.

Är det manuell spraytanning eller ett spraytanbås?

Vi erbjuder både manuell spray tan och automatisk spray tan. Manuell spraytan utförs av personal och kan därför anpassas mer om du har specifika önskemål.  

Kan jag överlappa en spraytan med en ny spraytan?

Det rekommenderas inte att spraya över en befintlig spraytan, skrubba dig alltid mellan dina behandlingar för att undvika ett ojämt resultat.

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page