top of page
estetiskt injektionsrådet.png

Botox och fillers

Varannan  vecka kommer Lana till  kliniken och utför Botox- och fillerbehandlingar. Lana är är legitimerad sjuksköterska i grunden med en lång erfarenhet av estetiska injektionsbehandlingar. 

Om det är första gången du utför en behandling hos Lana behöver du boka in en konsultation minst 48h före din behandling. Konsultationen kan också ske digitalt om så önskas. 

Material

Vid Botox behandlingar används Allegrans Vistabel eller Dysport. Vid fillerbehandlingar används primärt Stylage och Revolax som är två av de ledande varumärkena på marknaden. Hör gärna av dig till oss om du har andra  önskemål om ett specifikt märke.

BOTOX

Botox är ett muskelavslappnande ämne som sprutas in i muskulaturen under huden. Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen, i pannan och i ögonens utkanter. 

Varje gång vi ler, kisar  eller ilsknar spänns ansiktsmusklerna vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Med stigande ålder eller genetiska anlag  kvarstår rynkorna efter att ansiktsuttrycket övergått.. Dessa kan få oss att se äldre ut och i vissa fall ge oss ett trött eller bedrövat uttryck utan att vi på något sätt känner så. Botox kan på ett effektivt sätt motverka detta.

Hur fungerar Botox?

Botox begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att den inte spänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir huden betydligt slätare och rynkorna minskar. De muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt.

En vanlig missuppfattning är att Botox förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt. Det stämmer inte. Den behandlande läkaren strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig.

En rätt utförd Botoxbehandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut. Effekten av Botox  gör också att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla bl.a. migrän och svettningar.

Är du en lämplig kandidat för en Botoxbehandling?

Botox minskar effektivt rynkor mellan ögonen, i pannan och i ögonens utkanter. Behandlingen fungerar lika bra för både män och kvinnor. Det finns ingen åldersgräns för behandling med Botox men de symptom man behandlar börjar normalt sett visa sig i 30-årsåldern. 

Om behandlingen

En Botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 15-20 minuter. Med hjälp av en tunn nål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Många patienter likställer obehaget med ett myggbett.

Bedövning är inte nödvändig (om inte patienten önskar det).

Resultaten syns efter ett par dagar

Resultatet av din Botoxbehandling börjar märkas efter 3-10 dagar. Vid behandling av vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så kommer varaktigheten att öka.

FILLERS

Fillers används bland annat vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av djupa rynkor och ärr. En fillerbehandling går snabbt och är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk och mycket begränsad konvalescens. 

En fillerbehandling är lämplig när du

  • Har djupa eller markerade linjer runt ögonen, ögonbrynen eller munnen

  • Behöver mer volym i områden som kind, käklinje eller läpp

  • Har en ojämn näsa som du önskar jämna ut.

  • Har ärr eller insjunkna områden orsakade av till exempel acne

Rynkor som orsakats av mimik och ansiktsrörelser kombineras ofta med Botox

Fördelar med fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns

  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad

  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet

  • Är man känslig kan blåmärken eller svullnad uppstå

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page