top of page
estetiskt injektionsrådet.png

Botox och fillers

Om det är första gången du utför en injektionsbehandling hos oss eller om det har gått mer än 6 månader sedan du senast gjorde en behandling behöver du boka in en konsultation minst 48h före din behandling. Konsultationen är helt kostnadsfri och kan hållas på plats eller digitalt genom videosamtal. 

Material

Vid Botox behandlingar används Allegrans Vistabel eller Dysport. Vid fillerbehandlingar används primärt Stylage och Revolax som är två ledande varumärken på marknaden. Hör gärna av dig till oss om du har  önskemål om ett annat specifikt märke.

BOTOX

Botulinum toxin är ett muskelavslappnande läkemedel som injiceras i muskulaturen under huden. En behandling med botulinum toxin lämpar sig särskilt väl för behandling av dynamiska rynkor i pannan, mellan ögonen (glabella/arga rynkan) och i ögonens utkanter (skattrynkor/kråksparkar). 

Varje gång vi ler, kisar  eller ilsknar spänns ansiktsmusklerna vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Med stigande ålder är det vanligt att rynkorna kvarstår även efter att ansiktsuttrycket övergått. Rynkorna kan få oss att se äldre ut och i vissa fall ge oss ett trött eller bedrövat uttryck utan att vi på något sätt känner så. Botulinum toxin kan på ett effektivt sätt motverka detta.

Hur fungerar Botox?

Botulinum toxin begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att den inte spänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir huden betydligt slätare och rynkorna minskar. De muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt.

En vanlig missuppfattning är att Botox förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt. Det stämmer inte. Behandlaren strävar alltid efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig.

En rätt utförd Botulinum toxin behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut. Effekten av Botulinum toxin  gör också att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla bl.a. migrän eller svettningar.

Om behandlingen

En Botulinum toxin behandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 15-20 minuter. Med hjälp av en tunn nål injiceras små mängder Botulinum toxin i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Många patienter likställer obehaget med ett myggbett. 

Resultaten syns efter ett par dagar

Resultatet av din Botulinum toxin behandling börjar märkas efter ca 3-10 dagar. Full effekt ses efter ca 14 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-5 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så kommer varaktigheten att öka.

FILLERS

Fillers används bland annat för ansiktskonturering, läppförstoring eller behandling av rynkor eller ärr. En fillerbehandling går snabbt och är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom den ger ett omedelbart resultat,  innebär en låg risk och har en mycket begränsad konvalescens. 

En fillerbehandling är lämplig när du

  • Har djupa eller markerade linjer runt ögonen eller munnen

  • Behöver mer volym i områden som kind, käklinje eller läpp

  • Har en ojämn näsa som du önskar jämna ut

  • Har ärr eller insjunkna områden orsakade av till exempel akne

Rynkor som orsakats av mimik och ansiktsrörelser kombineras ofta med Botulinum toxin

Fördelar med fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns

  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad

  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet

  • Är man känslig kan blåmärken eller svullnad uppstå

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page