top of page

PRP- Vampyrbehandling

Varannan  vecka kommer Lana till  kliniken och utför injektionsbehandlingar samt PRP och PRF. Lana är är legitimerad sjuksköterska i grunden med en lång erfarenhet av estetiska behandlingar. ​

 

Vad är PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma), som även i folkmun kallas för vampyrbehandlingen, är en naturlig och säker metod som effektivt reducerar ålderstecken som rynkor, slapp hud och ojämnheter. Behandlingen går ut på att man använder kroppens egna blodplättar för att läka skadad kroppsvävnad och stimulera celltillväxten vilket effektivt främjar hudens kvalité.

Hur går PRP behandlingen till? 

På samma sätt som vid ett blodprov tas blod från en ven på din arm. Därefter centrifugeras blodet, för att skilja ut plasma och blodplättar som innehåller tillväxtfaktorer vilka ökar läkningsprocessen av skadad eller åldrad hud.

 

De aktiverade blodplättarna injiceras slutligen i huden vilket stimulerar till en ökning av kroppens reparativa celler. Behandlingen är således helt naturlig och utförs i hudföryngrande syfte men även för att reducera håravfall och stimulera tillväxten hos såväl män som kvinnor.  

Vilka resultat kan förväntas efter en PRP behandling och hur många behandlingar behövs?

Full effekt efter en behandling kan förväntas efter ca tre månader.

 

Antalet behandlingar för att uppnå maximal effekt är individuellt. Hos oss föregås alltid en behandling av en konsultation där vår behandlare gör en individuell bedömning och kan lägga upp en behandlingsplan. Normalt förordas 3–5 behandlingar med 8–12 veckors mellanrum och sedan räcker det med ett underhåll 1-2 gånger per år.

Hur länge håller effekten av PRP behandling?

Uppskattningsvis håller effekten av en PRP behandling  i cirka 18 månader men kan variera beroende på livsstil. Med upprepande behandlingar kan effekten förlängas avsevärt.

Vilka biverkningar kan förväntas?

Minimal svullnad och rodnad i 12–24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.

 

PRP

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page