top of page

Permanent makeup

3D Bryn, Ombrebryn, fyllda läppar

Vi utför både microblading och micropigmentering: 3D bryn, ombre- och kombobryn. samt fyllda läppar.

Vi sätter alltid dig som kund i fokus och är lyhörda för dina önskemål om färg och form. Vi förespråkar ett snyggt och naturligt resultat och kommer naturligtvis med rekommendationer med hänsyn till ditt eget ansikte samt undertoner i huden. 

Ögonbryn

Vad är microblading/3D Bryn?

Microblading är en manuell metod av kosmetisk tatuering. Metoden utförs med tunna nålar som bildar ett blad för insättning av pigment i överhuden och ger då illusionen av riktiga strån. Vi arbetar även med maskin (micropigmentering), men vi förespråkar den manuella metoden när vi gör 3d bryn för ett naturligare resultat. 

Vad är ombrebryn?

När vi gör ombrebryn skuggas hela brynet in och ger en make-up känsla med pudereffekt. Har man lite egna strån och vill ha en fylligare känsla kan man göra en kombo- teknik, där man först skapar strån och därefter skuggar in ögonbrynet. Boka gärna in en konsultation hos oss om du är osäker på vilken teknik som passar dig!

 

Hur länge varar resultatet?

Då tatueringen är semi- permanent bleks färgen successivt bort med tiden. Resultatet varar i ca 6- 24 månader och håller längre för varje påfyllning. Det är alltid individuellt hur längre färgen håller och beror på flera faktorer så som hudtyp, ålder och hur du sköter tatueringen. Sol, klor och saltvattensbad bleker pigmentet.

 

Läkningsprocessen tar ca en vecka och slutresultatet på färgen syns efter ca tre till fyra veckor. Mellan dag två och tio kommer färgerna skifta i mörkare och ljusare nyanser, det är helt normalt.

För att tatueringen ska läka rätt så är det viktigt att du följer instruktionerna på eftervård. Efter första behandlingen så försvinner uppemot 30- 50% av färgen i läkningsprocessen och om du slarvar med eftervården så kan nästan allt försvinna vilket resulterar i ett stressigt återbesök. Vid återbesöket känner huden igen ämnet och stöter därför inte bort lika mycket färg. Återbesöket är även till för att vi ska se hur just din hud reagerar på färgen då vissa hudtyper tar upp mer värme i färgen än andra, varpå vi kan göra eventuella korrigeringar. Endast ett återbesök ingår och bokas in vid det första besöket.

Inför ditt besök

Sola inte eller färga brynen 48 timmar innan ditt besök. Meddela i förväg om du har några sjukdomar eller äter starka mediciner så att vi har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan genomföras eller inte. Om du har tatuerade bryn sedan tidigare behöver du maila en bild för bedömning innan du bokar en tid. Du bör inte heller ha sår, utslag, psoriasis eller eksem på området. Undvik i den mån det går att inte äta värktabletter då de är blodförtunnande.

 

Färgerna är milda och inga allergiska reaktioner har redovisas men om du är mycket känslig eller orolig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behöver göras minst två dygn innan ditt inbokade besök.

 

Du behöver inte komma osminkad inför besöket, tvärtom kan det var en fördel att få se hur du målar dina egna bryn och i vilken färg. Och om du vill så får du gärna visa bild på de bryn du önskar.

För att genmföra behandlingen måste du vara minst 18 år. Undantag görs vid förlorad hårväxt p.g.a.. sjukdom som t.ex. Alopecia men vi måste då ha godkännande av en målsman. 

 

Hur går en behandling till?

Vi börjar med en konsultation där vi går igenom dina önskemål om färg och form. 

Du kommer du få ligga i lugn och ro med bedövning i ca 20- 25 minuter. Efter bedövningen mäts och målas brynen upp efter de önskemål du har och den formen som tar fram ditt utseende på bästa sätt. Därefter får du titta och komma med invändningar om du önskar lite bredare, smalare etc. Sedan påbörjas själva behandlingen. 

Vi avsätter alltid extra tid för ett nybesök även om det oftast går fortare, så att vi kan ta allt i lugn och ro då det är vanligt att vara lite nervös första gången. När behandlingen är klar får du med dig instruktioner på eftervård samt en liten burk med salva. Du bör inte blöta tatueringen de första 24 timmarna och undvika dusch samt träning.

Första veckan efter behandling
Applicera salva morgon och kväll. Du bör undvika direkt solljus, skydda gärna med keps eller solglasögon. Undvik också vistelse i fuktiga miljöer, lång och varm dusch, bad i saltvatten, klorerat vatten, bastu, ansiktsbehandling och hård träning där du svettas mycket.

Första månaden

Första månaden ska du även undvika kemisk peeling, laser samt andra starka ansiktsbehandlingar i pannan. Det går bra att vara i solen efter den första veckan, så länge du skyddar med SPF 50.

 

Under läkningen

Samma dag som tatueringen är gjord kan du vara röd och svullen. Och upp till en vecka efter behandling kommer brynen att vara 40- 60% mörkare än det slutliga resultatet. Man får färgskorpor som man tappar 5- 7 dagar efter, det kan då se ojämnt ut. Färgen som är kvar under skorporna kan först se väldigt ljus ut och sen kommer den tillbaka kommande veckor. Men man kan även tappa 5- 50% av den intatuerade färgen (väldigt individuellt) och därav kan det även se ojämnt ut fram tills att man kommer på sitt återbesök. På återbesöket "lagar" man eller korrigerar det som behövs. En kosmetisk tatuering blir nästan aldrig färdig efter endast ett besök. Ett till två återbesök kan behövas.

 

Resultat efter läkning

Slutresultatet efter läkning beror bl.a. på hudtyp, hudkvalitet, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Därför kan vi inte lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning.

Fyllda läppar

Vi skapar ett naturligt och fint resultat genom att varsamt skugga in färgen i läppen. Först läggs en väldigt tunn linje i ytterkant av läppen för att markera konturen och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in i den egna läppen. Vi har flera olika nyanser att välja mellan.

 

Efter behandlingen:

1-2 dagar efter behandling kan läpparna vara svullna och 3-5 dagar efter behandling kommer läpparna vara mörkare än det slutliga resultatet. Det kommer även att bildas skorpor som man tappar under den första veckan.

 

Återbesök efter 30-60 dagar ingår i priset där vi fyller i bortfall av pigment från läkningsprocessen. 

 

Inför ditt besök:

Om du har lätt för att få munsår, blåsor eller sår i munnen så kan behandlingen aktivera eller förvärra ett utbrott. För att förhindra eller minimera reaktionen rekommenderar vi att du behandlar dig med Zivorax (eller liknande) minst två dagar innan och i fem dagar efter. 

 

Dagen innan ta det lugnt med:

- Alkohol och solning

 

3 timmar innan behandling ska du unvika:

- Koffein, ipren eller treo (alvedon går bra)

 

Du ska INTE ha vid behandling:

-En tatuering sedan tidigare som är gjord på annan salong (skicka bilder till oss för bedömning: info@lashandbeautynacka.com)

-Vara gravid

-Äta blodförtunnande mediciner 

-Ha sår, utslag, eksem eller pågående herpes på området

-Gjort en djupgående hudbehandling de senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)

-Det skall ha gått minst 3 månader om du har gjor fillers i läpparna

-Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning

-18-årsgräns

.

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page