top of page

Microneedling

Microneedling är en resultatinriktad behandling, som genom att orsaka en kontrollerad skada i huden, stimulerar den naturliga reparationsprocessen. Detta leder till en ökad produktion av kollagen och elastin. Behandlingen förbättrar hudens struktur och kondition samt nybildandet av kapillärer. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med andra metoder såsom fraktionerad laser, men utan biverkningar.z

När är en behandling lämplig?
Behandlingen används för att behandla följande:
– Slapp och åldrad hud
– Rynkor och fina linjer
– Akneärr
– Förstorade porer
– Upphöjda ärr

– Reducering av fettdepåer

Hur går en behandling till?

Små sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen på djupet i huden och stimulerar produktionen av kollagen i huden.

För bästa resultat rekommenderas en kurbehandling på minst tre tillfällen som sker med ca en månads mellanrum.  Många ser resultat redan efter första behandlingen. Ett mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingstillfällen. Fördelen med behandlingen är  att den boostar den egna produktiviteten och det är således en mycket bra anti-age behandling även i förebyggande syfte. 

Vad händer efter behandlingen?

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men kan variera beroende på hur djupgående behandling som utförts. Efter behandlingen är det bra om du undviker att vidröra ansiktet för mycket. Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Produkter och serum

Vi använder produkter från Filorga, Cytocare och Institute BCN, som är en ledande aktör inom mesotherapy och med det bredaste produktutbudet på den globala marknaden. De produkter som används individanpassas för att uppnå absolut bästa resultat.

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page