Microneedling

Microneedling "Dermapen" är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en behandling bidrar till, kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Metoden är dessutom mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

När är en behandling lämplig?
Behandlingen används för att behandla följande:
– Slapp och åldrad hud
– Rynkor och fina linjer
– Acneärr
– Förstorade porer
– Upphöjda ärr

– Reducering av fettdepåer

Hur går en behandling till?

Små sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen på djupet i huden och stimulerar produktionen av kollagen i huden.

För minsta möjliga obehag rekommenderas applikation av bedövningssalva såsom Tapin eller Emla som går att köpa receptfritt på apoteket. Applicera bedövningssalvan 30-45 minuter före behandling.

För bästa resultat rekommenderas en kurbehandling på minst tre tillfällen som sker med ca en månads mellanrum.  Många ser resultat redan efter första behandlingen. Ett mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingstillfällen. Fördelen med behandlingen är också att den boostar den egna produktiviteten och det är således en mycket bra behandling även i förebyggande syfte. 

Vad händer efter behandlingen?

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland håller rodnaden i sig upp till en vecka beroende på hur djupgående behandling som utförts. Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier). Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Produkter och serum

Vi använder produkter från Filorga, Cytocare och Institute BCN, som är en ledande aktör inom mesotherapy och med det bredaste produktutbudet på den globala marknaden. De produkter som används individanpassas för att uppnå absolut bästa resultat.