Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Döda hudceller avlägsnas samtidigt som det sker en nybildning av nya hudceller. Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden.

Vi använder produkter från Fillmed by Filorga (Filorgas professionella sortiment), Mediderma, Yellow Rose och Institute BCN. Vi anpassar peelingen och är lyhörda för dina önskemål. Vi erbjuder både snäll och skonsam peeling som kan utföras med täta intervaller samt starkare peeling som effektivt reducerar akneärr och rynkor. 

  • BCN Peel # 01 - Acne Prone är en kemisk exfoliant som kombinerar alfahydroxisyra (AHA) mandelsyra med beta-hydroxisyra (BHA) salicylsyra. Peelingen verkar effektivt för att hämma inflammationer i huden och reglera talgproduktionen.

 

  • BCN Peel # 02 - Anti-Aging är en kemisk exfoliant som kombinerar två alfa hydroxisyror (AHA): mandelsyra och glykolsyra. Den verkar föryngrande, ökar hudens elasticitet och sliminrerar fina rynkor och linjer.

 

  • BCN Peel # 03 - Depigmentant är en kemisk exfoliant som kombinerar tre alfa hydroxisyror (AHA): mjölksyra, mandelsyra och glykolsyra. Den verkar effektivt mot hudpigmentering och har en regenerativ verkan.

 

Frågor och svar om kemisk peeling:

Hur ser jag ut efter en kemisk peeling, när kan jag gå till arbetet? 

Efter de allra flesta kemiska peelingar så kan du gå direkt tillbaka till arbetet med endast en lätt hudrodnad.

Varför hjälper kemisk peeling mot akne?

Akne beror på en överproduktion av talg, och talgen ligger ofta instängd i talgkörteln. Peelingen löser upp instängd talg istället för att den omvandlas till finnar och utslag.

Jag har fått bruna fläckar i ansiktet när jag var gravid. Hur skall jag behandla det?

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid en peeling gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som bleker pigmentfläckarna stabiliserar pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

Varför skall man kombinera kemisk peeling med medicinsk hudvård?

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så att den är mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården; man har helt enkelt chans att få ännu bättre effekt. Dessutom förbereder man huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur blir maximalt effektiv.