top of page

Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för behandlingar där aktiva ämnen appliceras på huden i syfte att föryngra och förbättra hudens kvalitet och kondition. Döda hudceller avlägsnas samtidigt som det sker en nybildning av nya hudceller. 

Vi arbetar både med skonsam peeling där en serie behandlingar kan göras i täta intervaller och mer avancerad peeling där intervallen mellan behandlingarna är längre. Vi är alltid lyhörda för dina önskemål och valet av produkter kommer att anpassas därefter och med hänsyn till din hudtyp. 

 

Frågor och svar om kemisk peeling:

Hur ser jag ut efter en kemisk peeling, när kan jag gå till arbetet? 

Efter de allra flesta kemiska peelingar så kan du gå direkt tillbaka till arbetet med endast en lätt hudrodnad.

Varför hjälper kemisk peeling mot akne?

Akne beror på en överproduktion av talg, och talgen ligger ofta instängd i talgkörteln. Peelingen löser upp instängd talg istället för att den omvandlas till finnar och utslag.

Jag har fått bruna fläckar i ansiktet när jag var gravid. Hur skall jag behandla det?

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma. Vid en peeling  används pigmentreglerande ämnen som bleker pigmentfläckarna och stabiliserar pigmentbildningen i pigmentcellerna för att förebygga framtida pigmentfläckar.

Varför skall man kombinera kemisk peeling med medicinsk hudvård?

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden varpå den är mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården; man har helt enkelt chans att få ännu bättre effekt. Dessutom förbereder man huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur blir maximalt effektiv.

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page