top of page

EPN elektroporering

Världens första enhet som kombinerar microneedling och elektroporering. Den innovativa tekniken maximerar hudcellernas absorption och gör att vi kan slussa ned aktiva ämnen på djupet.

Behandlingen med EPN bidrar till att: reducera rynkor och fina linjer, ge elasticitet och lyster, strama åt och föryngra. EPN används även för att stimulera hårväxt då man med hjälp av elektroporeringen kan nå cellerna på djupet och stimulera hårsäckarna.

Hudföryngring

EPN orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av elektroporering samt små sterila nålar. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen och nya kapillärer. Elektroporeringen når cellerna på djupet och effektiviserar upptaget av de aktiva ämnen som används vid behandlingen. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

Håravfall

EPN elektroporering i kombination med tillväxtserum bromsar håravfall och stimulerar tillväxten. Behandlingen passar både män och kvinnor som börjat att tappa hår eller önskar en förbättrad hårkvalité. När vi åldras blir hårbotten tunnare och blodcirkulationen i vävnaden försämras. Behandlingen stimulerar hårsäckarna, bidrar till ökad blodcirkulation och således ökad syresättning.

När är en behandling lämplig?


 Behandlingen används för att behandla följande:

  • Slapp och åldrad hud

  • Rynkor och fina linjer

  • Acneärr

  • Förstorade porer

  • Upphöjda ärr

  • Reducering av fettdepåer

  • Stimulering av hårväxt

 

För minsta möjliga obehag rekommenderas applikation av bedövningssalva såsom Tapin eller Emla som går att köpa receptfritt på apoteket. Applicera bedövningssalvan 30-45 minuter före behandling.

För bästa resultat rekommenderas en kurbehandling på minst tre tillfällen som sker med ca en månads mellanrum.  Många ser resultat redan efter första behandlingen. Ett mer varaktigt resultat fås efter 3-6 behandlingstillfällen.

Vad händer efter behandlingen?

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar. Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier). Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Produkter och serum

Vi använder Institute BCNs produkter och serum som är en ledande aktör inom mesotherapy och med det bredaste produktutbudet på den globala marknaden. Produkterna som används individanpassas för absolut bästa resultat.

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page