top of page

Tatueringsborttagning
med Picolaser

Vi tar bort tatueringar med Picoteknologi- den allra senaste teknologin för tatueringsborttagning!

 

Skillnaden mellan en Picosecond laser och äldre tekniker är att pigmenten i tatueringen splittras på kortare tid. Det gör att behandlingen blir effektivare för att ta bort pigmenten, men samtidigt skonsammare mot omkringliggande vävnad. Lasern "krossar" pigmenten i mycket små partiklar som sedan tas om hand av kroppen och transporteras bort som andra avfallsprodukter.

 

Innan vi påbörjar behandlingen vill vi att du bokar in en kostnadsfri konsultation hos oss.

Hur många behandlingar behövs?

Det finns flera faktorer som påverkar hur många behandlingar som krävs, bl.a. hur djupt tatueringen sitter, ålder på tatueringen, vilka färger den innehåller, vart på kroppen den är lokaliserad och hudtyp. Normalt krävs mellan 6-10 behandlingar med en intervall på mellan 6-8 veckor mellan behandlingarna. Vissa färger går inte att ta bort med laser såsom neonfärger eller metallfärger. 

Kan ni ta bort tatuerade ögonbryn?

Ja. Kosmetiska ögonbrynstatueringar kräver oftast färre behandlingstillfällen än kroppstatueringar då pigmenten vanligen sitter ytligare i vävnaden. Normalt krävs mellan 2-6 behandlingar med en intervall på 6-8 veckor. I sällsynta fall innehåller kosmetiskt tatuerade ögonbryn ämnen som inte går att ta bort med laser. Mörka hårstrån kan tillfälligt bli blekta av behandlingen men kommer tillbaka igen efter mellan 1-4 veckor. 

Gör behandlingen ont?

Smärta är väldigt individuellt. De flesta brukar beskriva känslan som små snärtar med en gummisnodd. Vi rekommenderar alltid att du bedövar området som skall behandlas minst en timme innan för minsta möjliga obehag. Under behandlingen använder vi också en Zimmer som blåser kyla på vävnaden för att reducera obehag, smärta och svullnad.

Vad ska man tänka på inför en behandling?

* Minst en timme före behandlingen rekommenderar vi att du bedövar det avsedda området med bedövningskräm som finns att köpa receptfritt på apoteket. 

Det finns olika saker som är viktiga att tänka på innan du tar bort en tatuering med laser.

Om du är gravid eller ammande ber vi dig avvakta. Detsamma gäller vid pågående medicinering med bl.a. Roaccutan, Isotretinoin, antibiotika eller cellgifter. Du får inte heller vara solbränd eller använda brun utan sol över området som avses behandlas. Om du står på blodförtunnande läkemedel ber vi dig rådgöra med din läkare.

 

Vid konsultationstillfället går vi tillsammans igenom din hälsohistoria för att försäkra oss om att du är rätt kandidat för behandlingen och att det inte finns några kontraindikationer.

Vad ska man tänka på efter en behandling?

Vi rekommenderar att du kyler det behandlade området hemma efter din behandling. Första veckan efter behandlingen ska sol, bastubad och klorerat vatten undvikas. Vi rekommenderar inte heller intensiv träning. Vid behandlingstillfället kommer du att få instruktioner av oss för en optimal eftervård. 

 

Vad finns det för biverkningar?

Hudrodnad, svullnad, blåsor, klåda och torrhet är biverkningar som kan uppstå efter behandlingen.  ​

AdobeStock_563148235.jpeg
Pico_Laser_bild.jpg

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page