top of page

Pigmentförändringar, åldersfläckar och solskador

Vi behandlar flera olika typer av pigmenteringar, men valet av metod kan variera. Inför dessa behandlingar rekommenderar vi således att du startar med att boka in en kostnadsfri konsultation hos oss. 

Laser mot pigmenteringar

Vi arbetar med prisbelönta lasern Alma Rejuve, ett avancerat system som levererar intensivt pulserat ljus för att effektivt och säkert behandla flertalet pigmentförändringar i huden. 

Vad är en pigmentförändring?

Pigment är färgen i din hud. När du har för mycket pigment i ett område kallas det för ”hyperpigmentering” och de fläckar som uppstår på din hud kallas för ”pigmenterade lesioner” eller "pigmentförändringar". Dessa mörka förändringar beror vanligtvis på överproduktion av melanin, vilket är namnet på pigmentet i vår hud. 

Vad orsakar pigmentförändringar?

Det finns många anledningar till att man får pigmentförändringar. De allra flesta fläckar uppstår som ett resultat av solexponering, men representerar också skador på vår hud på grund av livsstilsval, genetik eller hormonella orsaker. Genom hormonella förändringar och i takt med att vi åldras kan fördelningen av färg (melanin) i huden påverkas, vilket resulterar i uppkomst av pigmenterade lesioner. De inkluderar åldersfläckar, fräknar, eller melasma som är ett mörkt och fläckvis missfärgat område.  Svårast att behandla är de hormonella pigmentförändringarna, medan typiska solskador är relativt enkla att behandla.

 

Hur kan jag få bort mina pigmentförändringar?

Vi erbjuder olika metoder för behandling av pigmentförändringar och ibland kan vissa av metoderna kombineras för optimalt slutresultat. Vi lägger alltid upp en individuellt anpassad behandlingsplan efter just dina hudåkommor. 

 

Hur fungerar Dye VL™-laserbehandling?

Vid behandling med Alma Dye-VL bryts pigmentet ned och kroppen tar på ett naturligt sätt hand om pigmentet varpå resultatet blir en klarare hud. I anslutning till behandling är det normalt att det behandlade området först mörknar för att sedan succesivt försvinna.

 

* Även om de flesta solfläckar är ofarliga, bör du alltid övervaka förändringar i form, storlek eller färg och rådgöra med en hudläkare innan du behandlar.

 

Vem är Dye VL™-behandlingen lämplig för?

Behandlingen lämpar sig bäst för fitzpatrick hudtyp I-III.

 

Vad kan jag förvänta mig av behandlingen?

Sessionerna varar vanligtvis cirka 30 minuter, men kan variera beroende på områdets storlek. Behandlingen är så gott som smärtfri och bedövning behövs inte. Området kommer att rengöras och du kommer att bära ett par skyddsglasögon. En ultraljudsgel appliceras som kommer att kännas sval medan handstycket levererar exakta ljuspulser till målområdet. Efter behandlingen appliceras solskydd och du kan återgå till normala aktiviteter. Du kan ha en lätt rodnad på de behandlade området.

Hur många behandlingar behöver jag?

Du kommer att märka effekten redan efter en behandling, men flera behandlingar rekommenderas normalt för ett optimalt slutresultat. Antalet behandlingar som du behöver för att uppnå önskat resultat kommer att diskuteras vid konsultation. Normalt krävs 3 – 6 behandlingar med fyra veckors mellanrum. 

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Solskador, bruna fläckar, åldersfläckar och pigmenteringar ser vanligtvis mörkare ut i 3-7 dagar efter behandlingen. Fläckarna kommer därefter gradvis att försvinna vilket resulterar i en klarare och jämnare hudton. Om mild svullnad uppstår kan du kyla det behandlade området efter behov under de första 24 timmarna. Vi rekommenderar att du undviker direkt solljus under 3–4 dagar efter behandlingen.

 ​

pigment.jpeg

Beauty - Skincare - Laser - Esthetics

bottom of page